Header_Fruittaartjes met frambozenjam
Gebak

Fruittaartjes met frambozenjam

  • Bereidingstijd
    40 minuten
  • Porties
    10 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm eerst de oven voor en bereid het zanddeeg zoals op de bereidingswijze van de verpakking staat.

    Ingredienten_Fruittaartjes met frambozenjam
  2. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is, zodat je de taartvorm kunt insmeren met boter.

  3. Bekleed de taartvormpjes daarna met bakpapier.

  4. Als het deeg klaar is, kun je het uitrollen en bakken zoals aangegeven staat op de verpakking.

  5. Laat het vervolgens afkoelen.

  6. Meng het ei met de helft van de suiker, custard en een klein scheutje melk door goed door elkaar.

  7. Verwarm de rest van de melk en voeg daar de suiker aan toe.

  8. Als de melk heet is, kun je het mengsel met custard er aan toevoegen.

  9. Breng het geheel aan de kook en roer ondertussen goed door met een garde.

  10. Haal het heel even van het vuur, zodat je de limoen kunt raspen. Bewaar de limoenzeste en snijd de rest van de limoen doormidden zodat je het limoensap uit de limoen kunt persen.

  11. Als je hiermee klaar bent, kun je het pannetje terugzetten op het vuur. Blijf roeren tot het dikker wordt en voeg daarna het limoensap toe.

  12. Wanneer het geheel dik is, kun je het laten afkoelen in de koelkast. Doe een folie over de room, zodat er geen velletje op komt.

  13. Was het fruit en snijd het in stukjes. Haal de pitten uit de kersen.

  14. Smeer de taartbodems in met een laagje Hero Original Jam Frambozen.

  15. Verdeel de custard over de taartbodempjes en garneer het met de frambozen, aardbeien en kersen. Maak het af met een beetje limoenzeste.

  16. Zet het geheel in de oven en bak het volgens de verpakking van het zanddeeg.

Tip!

  1. Ben je fan van taartjes? Probeer dan ook zeker eens de frambozen tartelettes of het aardbeientaartje.