Header_aardbeienrolletjes_amandelen_3840x1400.jpg
Gebak

Aardbeienrolletjes met amandelen

  • Bereidingstijd
    20 minuten
  • Porties
    10 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten, met uitzondering van de jam, bij elkaar in een kom.
  2. Kneed het geheel met behulp van deeghaken of met je handen tot een soepel deeg. Voeg eventueel meer bloem toe wanneer het deeg te plakkerig is.
  3. Vorm een bal van het brooddeeg en leg deze in een lichtjes ingevette kom. Dek de kom af en laat het deeg 60 minuten rijzen of tot het in volume is verdubbeld.
  4. Kneed na het rijzen het deeg nogmaals door en rol het uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 50 x 30 cm.
    Bereiding_aardbeienrolletjes_amandelen_2400x1200.jpg
  5. Smeer de aardbeienjam over het deeg en rol het deeg in de lengte op.
  6. Snijd vervolgens plakken van zo'n 2 centimeter dikte en leg deze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Let wel op want de jam zal er deels uitlopen.
  7. Dek de ovenschaal af met een schone theedoek en laat de aardbeienrolletjes nogmaals 30 - 45 minuten rijzen.
  8. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
  9. Strooi de amandelsnippers over de aardbeienrolletjes en bak de broodjes in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Serveer ze bij voorkeur direct of bewaar ze luchtdicht buiten de koelkast.

Tip!

  1. Deze rolletjes kun je natuurlijk maken met alle smaken die je maar kunt bedenken! Liever nog iets zoeter? Gebruik dan glazuur om het gerecht af te maken.