Header_Financiers_abrikozenjam_3840x1400.jpg
Gebak

Financiers met abrikozenjam

  • Bereidingstijd
    15 minuten
  • Porties
    12 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Doe de boter in een steelpan en smelt deze. Laat deze op middelhoog vuur al roerend verder pruttelen tot een hazelnootkleurige beurre noisette; dit duurt enkele minuten. Houd de boter goed in de gaten, het gaat snel van hazelnootkleur naar verbrand.
    Ingredienten_Financiers_abrikozenjam_2400x1200.jpg
  2. Giet de beurre noisette in een schaaltje en probeer de donkere bezinksels in de pan achter te laten.
  3. Meng het amandelmeel, de bloem en het zout in een kom en roer hier de eiwitten doorheen.
  4. Roer als laatste de afgekoelde beurre noisette door het beslag en laat het beslag minimaal een uur rusten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 210°C en vet 12 holtes van een cupcakevorm goed in met boter.
  6. Vul de vormpjes met behulp met een spuitzak of (ijs)lepel tot de helft met het beslag.
  7. Schep in het midden van ieder vormpje een theelepel abrikozenjam.
    Bereiding_Financiers_abrikozenjam_2400x1200.jpg
  8. Bak de financiers in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar.
  9. Haal de financiers direct na het bakken uit hun vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
  10. Verwarm de abrikozenjam licht in een steelpannetje en bestrijk de financiers daarmee.
  11. Bestrooi ze tot slot met het geroosterde amandelschaafsel.

Tips!

  1. De frisse abrikozenjam past heerlijk bij de volle smaak van de Franse financiers, maar je kunt het natuurlijk ook met bijvoorbeeld frambozen- of zwarte kersenjam maken!
  2. Let op dat de cupcakevorm goed is ingevet, zodat de bodem niet blijft plakken na het bakken.