Header_Citroenbroodpudding_3840x1400.jpg
Gebak

Citroenbroodpudding met Hero aardbeienjam

  • Bereidingstijd
    15 minuten
  • Porties
    8 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Scheur het brioche brood in stukjes en doe dit in een ovenschaal (25x25cm).
  3. Meng de melk, eieren en citroenrasp in een kom met een garde en zet even opzij.
  4. Gebruik ongeveer ¾ van de pot jam en smeer dit tussen de stukken brioche brood.
  5. Giet daarna het melkmengsel er overheen en duw alle stukjes brioche een beetje naar beneden zodat ze het mengsel opnemen.
  6. Zet de ovenschaal 45-50 in de voorverwarmde oven.
  7. Als de bovenkant mooi goudbruin is en de citroenbroodpudding wat steviger aanvoelt, is ze gaar.
  8. Smeer nog wat jam ter decoratie boven op de broodpudding en bestrooi eventueel met wat poedersuiker en/of geschaafde amandelen voor een extra feestelijk effect.
    Bereiding_Citroenbroodpudding_2400x1200.jpg