Gebak
Citroenbroodpudding met Hero aardbeienjam
Bereidingstijd
15 minutenPorties
8 PersonenMoeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Scheur het brioche brood in stukjes en doe dit in een ovenschaal (25x25cm).
- Meng de melk, eieren en citroenrasp in een kom met een garde en zet even opzij.
- Gebruik ongeveer ¾ van de pot jam en smeer dit tussen de stukken brioche brood.
- Giet daarna het melkmengsel er overheen en duw alle stukjes brioche een beetje naar beneden zodat ze het mengsel opnemen.
- Zet de ovenschaal 45-50 in de voorverwarmde oven.
- Als de bovenkant mooi goudbruin is en de citroenbroodpudding wat steviger aanvoelt, is ze gaar.
- Smeer nog wat jam ter decoratie boven op de broodpudding en bestrooi eventueel met wat poedersuiker en/of geschaafde amandelen voor een extra feestelijk effect.