Gebak
Carrot cake
Bereidingstijd
45 minutenPorties
8 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met kokosolie.
- Snijd de wortels in stukjes en maal deze fijn met een keukenmachine samen met de ahornsiroop, melen, kokosmelk, eieren, speculaaskruiden, kaneel, zeezout en het bakpoeder.
- Schenk het beslag in de springvorm.
- Spatel hier eerst de rozijnen doorheen en als laatste de gemberjam.
- Schuif de springvorm de oven in voor ongeveer 40 minuten. Wanneer de cake goudbruin kleurt, is deze klaar. Laat hem daarna afkoelen.
- Ga ondertussen aan de slag met het maken van de kokosslagroom.
- Open het blikje kokosmelk voorzichtig en schep de crème uit het blikje. Zorg ervoor dat je geen kokoswater mee schept.
- Klop de kokosslagroom en maak mooie toeven op de afgekoelde carrot cake met de spuitzak.
- Strooi als laatste de crunch van pistachenoten en de limoenrasp over de taart.
Tips!
- Je kunt de carrot cake maximaal 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Je kunt de cake ook invriezen, maar dan zonder frosting.
- Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Marike van Oh My Pie.