header_carrot_cake
Gebak

Carrot cake

  • Bereidingstijd
    45 minuten
  • Porties
    8 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met kokosolie.
    carrot cake
  2. Snijd de wortels in stukjes en maal deze fijn met een keukenmachine samen met de ahornsiroop, melen, kokosmelk, eieren, speculaaskruiden, kaneel, zeezout en het bakpoeder.
  3. Schenk het beslag in de springvorm.
  4. Spatel hier eerst de rozijnen doorheen en als laatste de gemberjam.
  5. Schuif de springvorm de oven in voor ongeveer 40 minuten. Wanneer de cake goudbruin kleurt, is deze klaar. Laat hem daarna afkoelen.
    carrot cake
  6. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de kokosslagroom.
  7. Open het blikje kokosmelk voorzichtig en schep de crème uit het blikje. Zorg ervoor dat je geen kokoswater mee schept.
  8. Klop de kokosslagroom en maak mooie toeven op de afgekoelde carrot cake met de spuitzak.
  9. Strooi als laatste de crunch van pistachenoten en de limoenrasp over de taart.

Tips!

  1. Je kunt de carrot cake maximaal 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Je kunt de cake ook invriezen, maar dan zonder frosting.
  2. Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Marike van Oh My Pie.