Header_Cakerol_framboos_limoen_3840x1400.jpg
Dessert

Cakerol met framboos-limoenmousse

  • Bereidingstijd
    45 minuten
  • Porties
    12 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de mousse. Deze moet namelijk nog even opstijven voordat je de rol gaat afmaken.

    Ingredienten_Cakerol_framboos_limoen_2400x1200.jpg
  2. Week de blaadjes gelatine in koud water.

  3. Giet de slagroom in een (standmixer)kom en houd 2 eetlepels apart. Doe deze in een kleine steelpan.

  4. Klop de slagroom lobbig samen met 35 gram suiker en zet dit apart.

  5. Verhit de kleine hoeveelheid slagroom in de steelpan. Knijp de blaadjes gelatine licht uit en los deze op in de verhitte slagroom.

  6. Roer 100 gram frambozenjam los met het limoensap en de rasp.

  7. Voeg het losgeroerde jammengsel toe aan de verhitte slagroom. Dit zorgt ervoor dat het mengsel gelijk afkoelt en je het (bijna) direct door de lobbige slagroom kunt spatelen.

  8. Giet het mengsel al roerend bij de lobbige slagroom.

  9. Zet de kom met mousse in de koelkast en roer dit elke 10 minuten licht door.

  10. Zet een bakplaat met bakpapier klaar en verwarm de oven voor op 200°C.

  11. Doe de eieren samen met de suiker en het zout in de kom van de standmixer.

  12. Mix dit ongeveer 10 minuten op de hoogste stand. Het mengsel moet dik, bijna wit en luchtig zijn.

  13. Meng in de tussentijd het bakmeel met het amandelmeel en de maïzena.

  14. Spatel het droge mengsel langzaam en zorgvuldig door het luchtige ei-mengsel. Doe dit rustig zodat je niet te veel lucht verliest.

  15. Giet het beslag op de bakplaat met bakpapier en verdeel dit gelijkmatig met een spatel.

  16. Bak de cake in 6 tot 8 minuten gaar en goudbruin.

  17. Wanneer de biscuitplak uit de oven komt, moet je redelijk snel te werk gaan. Leg vooraf een licht vochtige, schone theedoek klaar.

  18. Bestuif een deel van het aanrecht met poedersuiker. Leg op zijn kop de plak hierop.

  19. Trek voorzichtig het bakpapier eraf.

  20. Leg hier vervolgens de vochtige theedoek op en rol de plak losjes op. Doe dit wanneer de biscuitplak nog warm is. Dit doe je omdat wanneer de plak afkoelt, deze ook droger wordt. Als je de rol open en bloot laat liggen en afkoelen, dan drogen de randen uit en is de kans op scheuren heel groot.

  21. Wanneer de mousse een fijne en stevige structuur heeft, rol je de cakerol weer uit.

  22. Besmeer deze met een dun laagje frambozenjam (ongeveer 5 eetlepels).

  23. Smeer hier een gelijkmatige laag mousse op en verdeel de verse frambozen hierover. Druk de frambozen een beetje aan.

    Bereiding_Cakerol_framboos_limoen_2400x1200.jpg
  24. Rol de plak weer strak op.

  25. Maak de cakerol af met verse frambozen, jam, poedersuiker, witte chocolade en een paar muntblaadjes.

  26. Leg de rol voor wat extra stevigheid nog 2 uur in de koelkast voordat je deze aansnijdt. Dek af met keukenfolie.

Tips!

  1. De cakerol is na een paar dagen in de koelkast misschien nog wel lekkerder dan gelijk na het maken! Ideaal dus om lekker op tijd te maken.

  2. Liever een andere smaak jam en fruit? Dat kan natuurlijk! Kies je eigen favoriet.