Lunch
Arepas
Bereidingstijd
30 minutenPorties
8 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Meng in een grote kom het water en het zout.
- Voeg langzaam het maïsmeel toe en kneed tot een soepel, zacht deeg. Als het deeg te nat is, kun je wat extra maïsmeel toevoegen.
- Vorm 8 balletjes van het deeg en druk ze zachtjes plat (ter grootte van een pitabroodje).
- Bak de arepas in een droge koekenpan ongeveer 2 tot 3 minuten aan iedere kant tot ze beginnen te kleuren. Bak de arepas vervolgens nog 10 tot 15 minuten af in de oven op 180˚C.
- Wrijf de biefstuk in met één eetlepel olie en de picadillo kruiden.
- Bak de biefstuk in een koekenpan 1 tot 2 minuten aan elke kant. Laat even rusten en snijd in dunne plakjes.
- Verhit een scheutje olie in een pannetje en fruit de rode ui en de jalapeño 2 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes en de Minder Zoet frambozenjam toe en bak 5 minuten mee tot het vocht is verdampt en de salsa dikker is geworden.
- Breng op smaak met limoensap, peper en zout.
- Snijd de arepas open en beleg met de biefstuk en de salsa.
- Garneer met koriander en bosui.
Tip!
- De arepas zijn het lekkerst als ze nog warm en knapperig zijn!