Onze jam

Onze passie voor fruit delen we al meer dan 100 jaar. In 1914 maakten we onze eerste aardbeienjam. Toen had je nog geen koelkasten. Door suiker toe te voegen bleven de aardbeien langer houdbaar. Ondertussen hebben we al honderden miljoenen kilo's aardbeien verwerkt tot onze heerlijke jam. Ondanks dat we jam ambachtelijk bereiden is er een groot verschil met jam maken in je eigen keuken. Met name de tijd en temperatuur kunnen wij in ons proces veel nauwkeuriger sturen. Dit zorgt er voor dat onze jam precies genoeg verhit is zodat hij lang houdbaar is en voorkomen we tegelijkertijd kwaliteitsverlies zoals bruinkleuring en een kooksmaak. Iets dat in je eigen keuken veel lastiger te realiseren is. Dankzij de moderne productieprocessen heeft jam tegenwoordig niet zoveel toegevoegde suikers meer nodig om het goed te kunnen conserveren. Minder toegevoegd suiker is gezonder en zorgt bovendien voor een nog fruitigere smaak. Ontdek meer over onze jam en proef de intense fruitsmaak zelf!