Leefomgeving bij

Leefomgeving

Omdat ook de leefomgeving van de bij een belangrijke factor is voor de bij, willen we daar wat aan doen! Dit doen we in samenwerking met het Bredaas Bijenhouders Collectief en de Gemeente Breda.

Bijenlint Breda

Voor het verbeteren van de leefomgeving van bijen is het belangrijk dat bijen voldoende voedsel krijgen. Het aanplanten van bijenlinten met bollenmengsels levert voedsel op voor de bijen en is ook aantrekkelijk voor de mens. Daarom heeft Hero op 3 plaatsen in Breda een bijenlint (totaal  500m2) geplant. De komende 5 jaar zullen op deze plaatsen van februari t/m mei diverse bij-vriendelijke bloemen bloeien. Doel is om dit in de toekomst uit te breiden zodat de voedselvoorziening van bijen in de gemeente Breda wordt versterkt.

Wat planten we dan?

Bloembollen die verwilderen en minimaal enkele jaren bloeien. Denk hierbij aan blauwe druifjes, botanische krokussen en tulpjes of kievitsbloemen. Bloembollen geven gegarandeerd nectar maar vooral stuifmeel. Stuifmeel is één van de basisbehoeften van bijen en andere insecten. 

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje op de website van het Bredaas Bijenhouders Collectief en zie wat ze nog meer doen voor de bijen!

Zelf ook iets doen? Kijk op de homepage bij Jij en de Bij!