Lunch
Vegan Meringue taartjes
Bereidingstijd
20 minutenPorties
10 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Gebruik een glazen of aluminium beslagkom en zorg ervoor dat al je materialen vetvrij zijn. Doe dit bijvoorbeeld met citroensap.
- Doe het afgegoten kikkererwtensap in de kom en mix 5 minuten op een hoge stand, tot het mooi schuimig is.
- Voeg dan het citroensap toe en mix nog 5 minuten.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 80°C.
- Voeg in theelepels eerst de kristalsuiker en vervolgens de poedersuiker al mixend toe aan het schuim.
- Na nog 5 minuten is het schuim mooi stevig. Je kunt het ondersteboven testen!
- Zet een bakplaat klaar met bakpapier en vul een spuitzak met het schuim.
- Spuit mooie, platte meringues met een diameter van ongeveer 8 centimeter op de bakplaat. Dit wordt de grootte van je taartjes.
- Doe de jam in een kommetje en maal fijn met de staafmixer. Doe hier minder dan een halve theelepel van op elke meringue en swirl er met een satéprikker doorheen.
- Bak de meringues minstens 1,5 uur en laat de ovendeur nog een half uur dicht als de baktijd voorbij is.
- Maak tijdens de baktijd van de meringues de kokosslagroom.
- Zet de blikken kokosmelk de avond voor gebruik in de koelkast. Op deze manier scheiden het kokswater en de kokosroom van elkaar.
- Giet het kokoswater af en schep de kokosroom uit het blik.
- Doe dit in een kom. Mix dit met een mixer tot een zo luchtig mogelijke slagroom.
- Mix op het laatst de eetlepels Minder Zoet aardbeienjam er door.
- Als de afgebakken meringues afgekoeld zijn, is het tijd om er taartjes van te maken.
- Beleg met een flinke lepel aardbeien-kokosslagroom, verse frambozen of ander rood fruit en drip er nog wat jam overheen.
- Serveer de taartjes meteen.
Tips!
- Je kunt de onderdelen alleen los van elkaar bewaren. De meringues in een vochtvrije, afgesloten doos of trommel en de aardbeien-kokosslagroom en het rode fruit in de koelkast.
- Liever een andere smaak jam? Dat kan! Deze meringues met frambozenjam zijn ook super mooi!