Vegan meringue taartjes_header_3840x1400.jpg
Lunch

Vegan Meringue taartjes

  • Bereidingstijd
    20 minuten
  • Porties
    10 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Gebruik een glazen of aluminium beslagkom en zorg ervoor dat al je materialen vetvrij zijn. Doe dit bijvoorbeeld met citroensap.
    Vegan meringue taartjes_ingredienten_2400x1200.jpg
  2. Doe het afgegoten kikkererwtensap in de kom en mix 5 minuten op een hoge stand, tot het mooi schuimig is.
  3. Voeg dan het citroensap toe en mix nog 5 minuten.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 80°C.
  5. Voeg in theelepels eerst de kristalsuiker en vervolgens de poedersuiker al mixend toe aan het schuim.
  6. Na nog 5 minuten is het schuim mooi stevig. Je kunt het ondersteboven testen!
  7. Zet een bakplaat klaar met bakpapier en vul een spuitzak met het schuim.
  8. Spuit mooie, platte meringues met een diameter van ongeveer 8 centimeter op de bakplaat. Dit wordt de grootte van je taartjes.
  9. Doe de jam in een kommetje en maal fijn met de staafmixer. Doe hier minder dan een halve theelepel van op elke meringue en swirl er met een satéprikker doorheen.
  10. Bak de meringues minstens 1,5 uur en laat de ovendeur nog een half uur dicht als de baktijd voorbij is.
  11. Maak tijdens de baktijd van de meringues de kokosslagroom.
  12. Zet de blikken kokosmelk de avond voor gebruik in de koelkast. Op deze manier scheiden het kokswater en de kokosroom van elkaar.
  13. Giet het kokoswater af en schep de kokosroom uit het blik.
  14. Doe dit in een kom. Mix dit met een mixer tot een zo luchtig mogelijke slagroom.
  15. Mix op het laatst de eetlepels Minder Zoet aardbeienjam er door.
  16. Als de afgebakken meringues afgekoeld zijn, is het tijd om er taartjes van te maken.
  17. Beleg met een flinke lepel aardbeien-kokosslagroom, verse frambozen of ander rood fruit en drip er nog wat jam overheen.
    Vegan meringue taartjes_bereiding_2400x1200.jpg
  18. Serveer de taartjes meteen.

Tips!

  1. Je kunt de onderdelen alleen los van elkaar bewaren. De meringues in een vochtvrije, afgesloten doos of trommel en de aardbeien-kokosslagroom en het rode fruit in de koelkast. 
  2. Liever een andere smaak jam? Dat kan! Deze meringues met frambozenjam zijn ook super mooi!