Jam studio logo

Vegan Meringue taartjes

Bereidingstijd: 20 min. bereidingstijd
2 uur wachttijd
Gemiddeld
Door Zoetrecepten

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • Meringue
  • 100 ml aquafaba
  • 50 g kristalsuiker
  • 50 g poedersuiker
  • 2 tl citroensap
  • 4 el Hero Minder Zoet Aardbeien
  • 500 g rood fruit
  • Kokos-slagroom
  • 2 blikje(s) kokosmelk (minimaal 25% vet)
  • 4 el Hero Minder Zoet Aardbeien

Keukenapparatuur

  • beslagkom
  • mixer
  • bakpapier
  • spuitzak
  • staafmixer
  • satéprikker

Bereidingswijze

Meringue taartjes! Maar dan vegan! Deze kleine showstoppers zijn heerlijk bij de paasbrunch. Kies je favoriete smaak jam en varieer er heerlijk op los.

Tips voor de ultieme vegan meringues? Op de website van Zoetrecepten vind je ze!
 
Vegan Meringue taartjes
 
Meringue:
1. Gebruik een glazen of aluminium beslagkom en zorg ervoor dat al je materialen vetvrij zijn. Doe dit bijvoorbeeld met citroensap.
 
2. Doe het afgegoten kikkererwtensap in de kom en mix 5 minuten op een hoge stand, tot het mooi schuimig is.
 
3. Voeg dan het citroensap toe en mix nog 5 minuten.
 
4. Verwarm ondertussen de oven voor op 80°C.
 
5. Voeg in theelepels eerst de kristalsuiker en vervolgens de poedersuiker al mixend toe aan het schuim.
 
6. Na nog 5 minuten is het schuim mooi stevig. Je kunt het ondersteboven testen!
 
Vegan Meringue taartjes 
 
7. Zet een bakplaat klaar met bakpapier en vul een spuitzak met het schuim.
 
8. Spuit mooie, platte meringues met een diameter van ongeveer 8 centimeter op de bakplaat. Dit wordt de grootte van je taartjes.
 
9. Doe de jam in een kommetje en maal fijn met de staafmixer. Doe hier minder dan een halve theelepel van op elke meringue en swirl er met een satéprikker doorheen.
 
Vegan Meringue taartjes 
 
10. Bak de meringues minstens 1,5 uur en laat de ovendeur nog een half uur dicht als de baktijd voorbij is.
 
Vegan Meringue taartjes
 
Kokosslagroom:
11. Maak tijdens de baktijd van de meringues de kokosslagroom.
 
12. Zet de blikken kokosmelk de avond voor gebruik in de koelkast. Op deze manier scheiden het kokswater en de kokosroom van elkaar.
 
13. Giet het kokoswater af en schep de kokosroom uit het blik.
 
14. Doe dit in een kom. Mix dit met een mixer tot een zo luchtig mogelijke slagroom.
 
15. Mix op het laatst de eetlepels Minder Zoet aardbeienjam er door.
 
Eindresultaat:
16. Als de afgebakken meringues afgekoeld zijn, is het tijd om er taartjes van te maken.
 
17. Beleg met een flinke lepel aardbeien-kokosslagroom, verse frambozen of ander rood fruit en drip er nog wat jam overheen.
 
18. Serveer de taartjes meteen.
 
 Vegan Meringue taartjes    Vegan Meringue taartjes
 
Tip: Je kunt de onderdelen alleen los van elkaar bewaren. De meringues in een vochtvrije, afgesloten doos of trommel en de aardbeien-kokosslagroom en het rode fruit in de koelkast.

Tip: Liever een andere smaak jam? Dat kan! Deze meringues met frambozenjam zijn ook super mooi!
 
Vegan Meringue taartjes
 
Dit vrolijke paasrecept is geschreven door Mariette van Zoetrecepten.
Nog meer heerlijke inspiratie opdoen voor Pasen? Kijk nog even rond op de Hero Jam Studio!

Volg ons op Instagram

Heb jij ook een jam recept?

Upload jouw recept