Jam studio logo

Plaattaart met zoete ui, gorgonzola en appelstroop

Bereidingstijd: 10 min. bereidingstijd
15 min. wachttijd
Makkelijk
Door FoodieFeest

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • Plaattaart
  • 1 pak bladerdeeg 270 gram koelschap
  • 80 g gorgonzola
  • 1 halve zoete ui
  • 2 el crème fraîche
  • 6 st cherry tomaatjes
  • 1 handje(s) pompoenpitten
  • 1 handje(s) sla
  • 1 snufje zwarte peper
  • Appelstroop topping
  • 2 tl Hero Appelstroop
  • 1 tl extra vierge olijfolie
  • 2 tl water

Keukenapparatuur

  • Bakpapier
  • Bakplaat

Bereidingswijze

Op zoek naar het ideale recept voor de herfst? Deze plaattaart zit boordevol smaak en je maakt hem gewoon met bladerdeeg! Gorgonzola met zoete ui, pompoenpitten en appelstroop, wat een combinatie! Serveer hem als diner met een frisse salade of snijd kleine stukjes als borrelhapje!

1. Verwarm de oven voor op 200°C en zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar.

2. Rol het bladerdeeg uit en snijd de lap in de lengte doormidden, zodat je twee langwerpige plakken hebt.

3. Haal beide plakken los van het papier en leg ze, met ongeveer 2 centimeter ruimte ertussen, op de bakplaat.

4. Maak met een mesje een lichte inkeping langs het bladerdeeg, ongeveer anderhalve centimeter van de kant af.

5. Smeer binnen deze randjes een laagje crème fraîche op het bladerdeeg. Een flinke eetlepel per plaattaart.

6. Snijd de ui in halve ringen en verdeel ze over de crème fraîche. 

7. Verkruimel hierop de gorgonzola.

8. Snijd elk cherrytomaatje door vieren en verdeel ze over de taarten.

9. Verdeel de pompoenpitten erover en maak het af met wat zwarte peper, ook over de randen.

10. Bak de plaattaarten in ongeveer 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de randen goudbruin zijn.

11. Meng ondertussen de appelstroop, olijfolie en het water door elkaar. Een schudbeker is makkelijk, maar met een vork gaat het ook.

12. Verdeel de appelstroop topping over de afgebakken plaattaart.

13. Serveer met een handje sla naar keuze.

Tip: Liever geen gorgonzola? Je kunt het recept ook maken met geitenkaas, heerlijk! 

Tip: De plaattaart is zowel warm als koud erg lekker!

Tip: Doordat je het bladerdeeg in tweeën splitst, is het oppervlakte waar ingrediënten op liggen kleiner. Zo wordt de onderkant van het bladerdeeg veel makkelijker en sneller knapperig. Handig dus, én makkelijker om te delen!

Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Jessica van FoodieFeest

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept