Jam studio logo

Mueslibar met aardbeienjam en bananenchips

Bereidingstijd: 45 min. bereidingstijd
Gemiddeld
Door Hero

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 el Hero Aardbeienjam
  • 250 g muesli
  • 150 g gedroogde abrikozen
  • 100 g havermout
  • 50 g bananenchips
  • 2 el honing

Keukenapparatuur

  • steelpan
  • bakpapier

Bereidingswijze

Mueslibar met aardbeienjam en bananenchips

1. Verwarm de honing in de steelpan en kook deze ongeveer 2,5 minuut. Let op dat het niet aanbrandt. 

2. Snij de gedroogde abrikozen klein en breek de bananenchips in stukjes.

3. Hak de muesli grof en schep dit samen met de havermout, de gedroogde abrikozen en de bananenchips door de warme honing.

4. Voeg hier op het laatste moment 1 ruime eetlepel aardbeienjam door.

5. Vorm de warme massa op een stuk bakpapier tot een strook van ongeveer 10 cm breed en 1 cm dik. Druk deze stevig aan en laat daarna afkoelen in de koelkast.

 Mueslibar met aardbeienjam en bananenchips

6. Tot slot kun je de plak in repen snijden (ongeveer 10).

7. Bewaar ze droog en koel.

Tip: Iets meer crunch in je mueslibar? Voeg je favoriete noten toe.

Tip: Tijd voor een uitgebreid ontbijt? Meng wat eetlepels kwark met een eetlepel Hero Original aardbeienjam en eet dit bij de mueslibar.

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept