Jam studio logo

Kruimelcake met Hero frambozenjam

Bereidingstijd: 30 min. bereidingstijd
40 min. wachttijd
Door Rutger Bakt

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • Cake
  • 150 g Hero Frambozenjam
  • 150 g boter op kamertemperatuur
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 1 snufje zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 3 st eieren op kamertemperatuur
  • 150 g bloem
  • 5 g bakpoeder
  • 50 g boter om in te vetten
  • Kruimels
  • 50 g gesmolten boter
  • 70 g witte basterdsuiker
  • 85 g bloem
  • 1 snufje zout

Keukenapparatuur

  • bakpapier
  • vierkante bakvorm
  • vork

Bereidingswijze

Een zachte cake met frambozenjam en krokante kruimels: heerlijk! Deze verwennerij staat binnen een half uur in de oven en succes is gegarandeerd! Je kunt de cake verdelen in 16 stukjes. Tip? Zorg dat je een stukje extra voor jezelf bewaart...

Kruimelcake met Hero frambozenjam

1. Verwarm de oven voor op 160°C.

2. Vet een vierkante bakvorm van 20 cm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

3. Laat het bakpapier aan de zijkanten overhangen, zo krijg je de cake na het bakken makkelijk uit de vorm.

4. Doe de boter, de basterdsuiker, het zout en het vanille-extract in een kom en klopt dit in enkele minuten tot een romige massa.

5. Voeg de eieren één voor één toe en klop het mengsel goed door na iedere toevoeging.

6. Spatel tot slot de bloem en het bakpoeder door het cakebeslag en schep dit in de bakvorm.

7. Roer de frambozenjam kort los en verdeel deze over het beslag. Gebruik een vork om de jam licht door het beslag te marmeren.

 Kruimelcake met Hero frambozenjam Kruimelcake met Hero frambozenjam

8. Meng voor de kruimels de gesmolten boter met de rest van de ingrediënten kneed dit tot een kruimelig geheel.

9. Verdeel de kruimels over het beslag.

10. Bak de kruimelcake in 35 tot 45 minuten goudbruin en gaar.

11. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm en til hem vervolgens met behulp van het bakpapier uit de vorm.

12. Laat de cake verder afkoelen op een rooster en snij de cake voor het serveren in 16 vierkantjes.  

Kruimelcake met Hero frambozenjam

Tip: Als je deze kruimelcake nóg lekkerder wil maken, kun je nog 100 gram grof gehakte witte chocolade door het cakebeslag mengen, lekker!

Tip: Een compleet toetje van maken? Serveer de cake dan met een bolletje vanille-ijs.

Dit fantastische recept is geschreven door Rutger van Rutger Bakt.

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept