Jam studio logo

Kokoskwarkbollen met aardbeienjam

Bereidingstijd: 10 min. bereidingstijd
45 min. wachttijd
Makkelijk
Door The Daily Dutchy

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • Kokoskwarkbollen:
  • 250 g speltmeel
  • 100 g geraspte kokos
  • 100 g kwark
  • 1 st ei
  • 1 st banaan
  • 2 el honing
  • 1 el bakpoeder
  • Topping
  • 1 el Hero Aardbeienjam

Keukenapparatuur

  • mengkom
  • bakpapier

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200˚C.

 Kokoskwarkbollen stap 1

2. Voeg het speltmeel, de kokos, het ei en bakpoeder samen in een grote kom en meng het goed met elkaar.

3. Prak de banaan glad en voeg dit samen met de eetlepels honing toe aan het beslag.

4. Kneed vervolgens het mengsel tot een kleverige bal.

5. Maak van het deeg 10 – 12 bolletjes en leg deze op de bakplaat met bakpapier.

6. Druk de bolletjes ietsjes plat, maar houd genoeg afstand tussen de kwarkbollen.

kwarkbollen stap 2

7. Schuif de bakplaat de oven in en bak de kwarkbollen in ongeveer 18 minuten gaar, tot ze een mooi goudbruin kleurtje hebben.

8. Laat de kwarkbollen 10 minuutjes afkoelen.

9. Als topping voeg je de aardbeienjam toe, voor een lekkere, zoete twist.

 kwarkbollen stap 3

Gezond als ontbijt of lunch. Nog een klein beetje warm zijn ze het allerlekkerst. Tip: Ook leuk om als kleinere varianten te maken voor bij een High Tea!

Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Vivian van The Daily Dutchy

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept