Kippenvleugeltjes met kersenjam

Rate this recipe

0
No votes yet
door CravingsinAmsterdam
Bereidingstijd: 1 uur en 10 min. bereidingstijd
30 min. wachttijd
Gemiddeld

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 160 g Hero Zwarte Kersenjam
  • 250 ml ketchup
  • 1 kilo kippenvleugels
  • 5 el appelazijn
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el worcestershire saus
  • 1 tl zout
  • 1 snufje cayennepeper (optioneel)
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 el gehakte bieslook (optioneel)

Keukenapparatuur

  • oven
  • blender
  • keukenkwast
  • grote kom
  • ovenschaal
  • pan
  • bakpapier

Bereidingswijze

Printen

Ga aan de slag met de volgende bereiding:

1. Verwarm de oven op 180 graden celcius.

2. Maak eerst de barbecue-kersensaus. Dit doe je door de ketchup, zwarte kersenjam, appelazijn, balsamicoazijn en Worcestershire saus in een blender te doen. Voeg er vervolgens zout, zwarte peper, cayennepeper, uienpoeder en knoflookpoeder aan toe. Mix het in de blender tot een zacht geheel.

3. Giet de saus in een grote kom en voeg de kippenvleugeltjes toe. Mix de saus en de vleugels totdat alle vleugels goed bedekt zijn in de saus.

4. Plaats het bakpapier in de ovenschaal. Je hoeft het niet per se te doen, maar dit scheelt je een hoop schoonmaakwerk…

5. Plaats de kippenvleugels in de ovenschaal bovenop het bakpapier en bewaar het overgebleven beetje saus voor later.

In totaal moet je de vleugeltjes een uur bakken, maar na 30 minuten haal je de kippenvleugels even uit de oven om ze nogmaals in te smeren met de saus die je bewaard hebt.

6. Als de kippenvleugels zijn gebakken verwijder je deze uit de ovenschaal. Nu kun je het resterende jus uit de overnschaal overschenken in een pan. Zet de pan voor ongeveer vier minuten op een middelhoog vuurtje en roer de vloeistof tot het een dikke saus is.

7. Serveer de kippenvleugels met de saus en sprenkel er wat bieslook overheen.

Eet smakelijk!

Bekijk het andere recept van Paola hier. Ze maakte aardbeienjam rolletjes met pindakaas, heerlijk!

Volg ons op Instagram

Heb jij ook een jam recept?

 

Stuur ‘m in!