Jam studio logo

Kersenjam cheesecake in een Mason Jar

Bereidingstijd: 20 min. bereidingstijd
Makkelijk
Door The Beauty Assistant

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 5 el Hero Delight Kersenjam
  • 225 g mascarpone
  • 100 g Griekse yoghurt (10% vet)
  • 1 tl kaneel
  • 2 el honing
  • 1 tl vanillepoeder
  • 1 tl citroensap
  • 4 st aardbeien
  • optioneel voor de garnering
  • 1 el chocolade granola
  • 80 g rauwe cashewnoten
  • 5 st medjool dadels

Keukenapparatuur

  • beslagkom
  • keukenmachine of krachtige blender
  • vork
  • Mason Jar(s)

Bereidingswijze

1. Laat eerst de cashewnoten een uurtje weken in een bakje water.

2. Leg de mascarpone voor gebruik uit de koelkast. Pak een beslagkom en prak met een vork de mascarpone fijn.

3. Mix daarna de Griekse Yoghurt erdoorheen.

4. Voeg de kaneel, poedersuiker, honing, vanillepoeder en citroensap toe aan het beslag en mix alle ingrediënten goed door elkaar met een vork. Zet het beslag even in de koelkast voor een kwartiertje. 

5. Ondertussen ga je aan de slag met de bodem van de cheesecake. Mix de cashewnoten samen met de medjool dadels in een keukenmachine of blender, totdat ze helemaal goed fijngemalen zijn. Door de medjool dadels krijg je een plakkerige substantie, waardoor je een goede bodem kunt maken.

6. Bedek de Maison Jar met een laagje van dit notenmengsel. Daarna kun je laagsgewijs de Maison Jar met de kersenjam en roomkaas vullen. Als topping strooi je er nog wat granola en aardbeien overheen.

Smullen maar!

 

Heb je deze cheesecake al gezien? Het recept is zeker het proberen waard.

Wil je andere recepten van The Beauty Assistant zien? Neem dan eens een kijkje op haar website.

Volg ons op Instagram

Heb jij ook een jam recept?

Upload jouw recept