Diner
Hero Bosbessen – rode uien Tarte Tatin
Bereidingstijd
30 minutenPorties
8 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Pel de uien en halveer ze.
- Verhit de tarte tatin pan op het vuur en smelt hierin de roomboter.
- Leg de uien met de snijkant naar boven in de pan en laat zachtjes 10 minuten bakken.
- Draai ze halverwege om.
- Voeg de port en tijm toe en strooi er peper en zout overheen.
- Dek het geheel af met een deksel of aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven.
- Haal de uien uit de oven en schep een beetje bosbessenjam op iedere ui.
- Rol de vellen bladerdeeg uit, leg ze op elkaar en prik er met een vork gaatjes in.
- Snijd een cirkel uit die iets groter is dan de bakvorm en leg bovenop de uien.
- Stop de randjes goed in de bakvorm en bestrijk met het losgeklopte ei.
- Bak de tarte tatin 20 minuten tot deze goudbruin is.
- Laat de tarte tatin iets afkoelen en draai om op een bakplaat of een ovenvaste schaal.
- Leg stukjes roquefort op de tarte tatin en zet de tarte tatin nog 5 minuten in de oven tot de roquefort gesmolten is.