Jam studio logo

Hero Bosbessen – rode uien Tarte Tatin

Bereidingstijd: 30 min. bereidingstijd
45 min. wachttijd
Door Hero

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 7 st kleine rode uien
  • 3 el roomboter
  • 75 ml rode port
  • 2 takjes tijm blaadjes losgerist
  • 1 snufje peper en zout
  • 4 el Hero Bosbessenjam
  • 2 st vellen vers bladerdeeg
  • 1 st ei
  • 75 g roquefort in stukjes

Keukenapparatuur

  • Tarte Tatin bakvorm van 24 cm (of een koekenpan met ovenbestendig handvat)
  • Bakplaat of ovenvaste schaal

Bereidingswijze

Warm en met volle smaken. Op en top Kerst! Zet dit waanzinnige recept makkelijk op tafel. De hartige tarte tatin zal iedereen verrassen! 

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Pel de uien en halveer ze.


3. Verhit de tarte tatin pan op het vuur en smelt hierin de roomboter.

4. Leg de uien met de snijkant naar boven in de pan en laat zachtjes 10 minuten bakken.

5. Draai ze halverwege om.


6. Voeg de port en tijm toe en strooi er peper en zout overheen.

7. Dek het geheel af met een deksel of aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven.

8. Haal de uien uit de oven en schep een beetje bosbessenjam op iedere ui.

9. Rol de vellen bladerdeeg uit, leg ze op elkaar en prik er met een vork gaatjes in.

10. Snijd een cirkel uit die iets groter is dan de bakvorm en leg bovenop de uien.

11. Stop de randjes goed in de bakvorm en bestrijk met het losgeklopte ei.

12. Bak de tarte tatin 20 minuten tot deze goudbruin is.

13. Laat de tarte tatin iets afkoelen en draai om op een bakplaat of een ovenvaste schaal.

14. Leg stukjes roquefort op de tarte tatin en zet de tarte tatin nog 5 minuten in de oven tot de roquefort gesmolten is. 

Op zoek naar meer heerlijke Kerst-inspiratie? Kijk snel verder op de Hero Jam Studio!

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept