Jam studio logo

Cashew tartelettes

Bereidingstijd: 45 min. bereidingstijd
Door Hero

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 2 el Hero Abrikozenjam
  • 250 g ongezouten cashewnoten
  • 100 g amandelschaafsel
  • 75 g suiker
  • 1 st eiwit
  • 400 ml stevige Griekse yoghurt
  • 6 takjes citroenmelisse
  • 100 g verse aardbeien
  • 100 g verse frambozen

Keukenapparatuur

  • keukenmachine
  • kleine bakvormpjes (10 cm doorsnede)

Bereidingswijze

Tijd om van het ontbijt op maandag een feestje te maken? Bak dan deze heerlijke cashew tartelettes! Deze krokante bodem is een echte smaaksensatie bij de zachte yoghurt en het verse fruit.

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Hak de cashewnoten en het amandelschaafsel fijn in de keukenmachine.

Cashew Tartelettes - ingredients

3. Roer het eiwit los en meng dit samen met de suiker door het notenmengsel.

4. Verdeel dit over de kleine bakvormpjes en druk goed aan met een opstaande rand.

Cashew Tartelettes - tussenstap - Hero Jam Studio

5. Plaats de bakvormpjes in de oven en bak in ongeveer 15 minuten gaar.

6. Laat ze afkoelen.

7. Schep twee eetlepels frambozenjam door de yoghurt en schep dit op de noten tartelettes.

8. Garneer met de citroenmelisse en vers fruit.

Cashew tartelettes - Hero Jam Studio

Tip: Bak de vormpjes en bewaar ze, nadat ze zijn afgekoeld, in de koelkast. Zo hoef je ze ’s ochtends alleen nog maar te vullen met yoghurt, jam en fruit.

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept