Header_Appeltaart havermout ontbijt
Ontbijt

Appeltaart havermout ontbijt

  • Bereidingstijd
    15 minuten
  • Porties
    3 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    Ingrediënten
  2. Week de dadels voor ca. 10 minuten in heet water en dep droog.
  3. Was de appels en snijd deze in blokjes. Doe de blokjes vervolgens samen met de havermout in een middelgrote schaal.
  4. Snijd de dadels in kleine stukjes en voeg de stukjes bij de appel blokjes.
  5. Voeg nu ook de appelstroop, honing, gesmolten roomboter en koek- en speculaaskruiden toe. Hussel alles goed door elkaar.
  6. Schep het mengsel in de ovenschaal, strooi er wat bruine suiker over en zet voor ca. 30 minuten in de oven. Kijk na 30 minuten of alles goed gaar is. Indien nodig verleng je dit met maximaal 10 minuten.
    bereiding
  7. Schep de appeltaart havermout op een bordje en geniet!

Tips!

  1. Maak je ontbijt compleet door je favoriete toppings toe te voegen! Kies bijvoorbeeld voor kwark.
  2. Liever wat meer crunch? Hak je favoriete noten grof en doe deze door het mengsel.