Jam studio logo

Abrikozen-yoghurtcake met cream cheese frosting

Bereidingstijd: 30 min. bereidingstijd
35 min. wachttijd
Makkelijk
Door Laura’s bakery

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • Cake
  • 2 el Hero abrikozenjam
  • 160 g bloem
  • 100 g suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 150 ml yoghurt mager of vol
  • 3 st eieren maat M
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 ml zonnebloemolie
  • Cream cheese frosting
  • 200 g boter
  • 300 g roomkaas
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 g poedersuiker

Keukenapparatuur

  • twee kommen
  • mixer
  • bakvorm (18x30 cm)
  • bakpapier

Bereidingswijze

Een super vrolijke cake voor Pasen! Deze abrikozen-yoghurtcake heeft een heerlijke, zoete swirl van abrikozen en een perfecte topping van cream cheese en een paaseitje! Vrolijk Pasen!
 
Abrikozen-yoghurtcake met cream cheese frosting
  
Cake:
1. Neem twee kommen. In de eerste voeg je de bloem, suiker, het bakpoeder en het zout samen. Roer even kort door elkaar.
 
2. In de tweede kom klop je yoghurt, eieren, vanille-extract en zonnebloemolie door elkaar.
 
3. Giet het yoghurt-mengsel bij de droge ingrediënten en spatel het door elkaar.
 
4.Bekleed een bakvorm van ongeveer 18x30 cm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.
 
 Abrikozen-yoghurtcake met cream cheese frosting
 
5. Roer de abrikozenjam los en verdeel met een lepel wat jam over het gehele oppervlak.
 
6. Gebruik een mes of de achterkant je lepel om er swirls van te maken in het cakebeslag.
 
 Abrikozen-yoghurtcake met cream cheese frosting
 
7. Bak de cake in ongeveer 30-35 minuten op 175°C.
 
Cream cheese frosting:
8. Klop de boter in een paar minuten licht en romig.
 
9. Voeg de roomkaas en het vanille-extract toe en mix tot deze zijn opgenomen.
 
10. Als laatste voeg je de poedersuiker toe. Mix dit op een lage stand (of spatel) door de crème.
 
11. Als de poedersuiker is opgenomen, kun je nog even kort op een hoge stand mixen voor een luchtig en romig resultaat.
 
Eindresultaat:
12. Wacht tot de cake helemaal is afgekoeld. Snijd deze in blokjes.
 
13. Verdeel de frosting over de cakeblokjes en maak het af met een paaseitje.
 
 Abrikozen-yoghurtcake met cream cheese frosting    Abrikozen-yoghurtcake met cream cheese frosting
 
Tip: De cake is ongeveer 5 dagen houdbaar buiten de koelkast, verpak deze in folie. De frosting kun je tot een week bewaren in de koelkast. Als de frosting al op de cake zit dan kun je hem afgedekt 3 dagen in de koelkast bewaren. Het lekkerst is om de cake niet te lang voor het serveren af te maken.
 
Tip: Wil je graag een zoetere frosting? Voeg dan wat meer poedersuiker toe. De frosting wordt dan ook iets steviger.
 
Dit vrolijke paasrecept is geschreven door Laura van Laura’s Bakery
 
Nog meer heerlijke inspiratie opdoen voor Pasen? Kijk nog even rond op de Hero Jam Studio!

Volg ons op Instagram

Heb jij ook een jam recept?

Upload jouw recept