Header_Panna Cotta van cassis met aardbeien basilicum
Dessert

Panna Cotta van Hero Cassis en Hero aardbeienjam

  • Bereidingstijd
    15 minuten
  • Porties
    2 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Week de blaadjes gelatine in koud water.

  2. Breng de cassis met de aardbeienjam aan de kook.

  3. Meng de uitgeknepen gelatine met de warme massa en roer het glad.

  4. Meng daarna de massa met de slagroom en vul de massa af in glaasjes.

  5. Laat het geheel minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

  6. Snijd de basilicumblaadjes fijn, maar bewaar de topjes en laat deze heel.

  7. Garneer de panna cotta met een lepel aardbeienjam en fijngesneden basilicum.

Tip!

  1. Iets meer tijd en wil je dit toetje nog feestelijker maken? Maak dan in een pannetje wat aardbeienjam warm en roer hier een blaadje gelatine door (geweekt en uitgeknepen). Hiermee maak je een mooi rood laagje in de panna cotta! Zorg er wel voor dat de laagjes tussendoor iets kunnen opstijven zodat ze niet door elkaar lopen.