Gebak
Kruimelcake met Hero frambozenjam
Bereidingstijd
30 minutenPorties
16 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Vet een vierkante bakvorm van 20 cm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
- Laat het bakpapier aan de zijkanten overhangen, zo krijg je de cake na het bakken makkelijk uit de vorm.
- Doe de boter, de basterdsuiker, het zout en het vanille-extract in een kom en klopt dit in enkele minuten tot een romige massa.
- Voeg de eieren één voor één toe en klop het mengsel goed door na iedere toevoeging.
- Spatel tot slot de bloem en het bakpoeder door het cakebeslag en schep dit in de bakvorm.
- Roer de frambozenjam kort los en verdeel deze over het beslag. Gebruik een vork om de jam licht door het beslag te marmeren.
- Meng voor de kruimels de gesmolten boter met de rest van de ingrediënten kneed dit tot een kruimelig geheel.
- Verdeel de kruimels over het beslag.
- Bak de kruimelcake in 35 tot 45 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm en til hem vervolgens met behulp van het bakpapier uit de vorm.
- Laat de cake verder afkoelen op een rooster en snij de cake voor het serveren in 16 vierkantjes.
Tips!
- Als je deze kruimelcake nóg lekkerder wil maken, kun je nog 100 gram grof gehakte witte chocolade door het cakebeslag mengen, lekker!
- Een compleet toetje van maken? Serveer de cake dan met een bolletje vanille-ijs.