Header _kruimelcake_frambozenjam_3840x1400.jpg
Gebak

Kruimelcake met Hero frambozenjam

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    16 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. Vet een vierkante bakvorm van 20 cm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

  3. Laat het bakpapier aan de zijkanten overhangen, zo krijg je de cake na het bakken makkelijk uit de vorm.

  4. Doe de boter, de basterdsuiker, het zout en het vanille-extract in een kom en klopt dit in enkele minuten tot een romige massa.

  5. Voeg de eieren één voor één toe en klop het mengsel goed door na iedere toevoeging.

  6. Spatel tot slot de bloem en het bakpoeder door het cakebeslag en schep dit in de bakvorm.

  7. Roer de frambozenjam kort los en verdeel deze over het beslag. Gebruik een vork om de jam licht door het beslag te marmeren.

  8. Meng voor de kruimels de gesmolten boter met de rest van de ingrediënten kneed dit tot een kruimelig geheel.

  9. Verdeel de kruimels over het beslag.

    Bereiding _kruimelcake_frambozenjam_2400x1200.jpg
  10. Bak de kruimelcake in 35 tot 45 minuten goudbruin en gaar.

  11. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm en til hem vervolgens met behulp van het bakpapier uit de vorm.

  12. Laat de cake verder afkoelen op een rooster en snij de cake voor het serveren in 16 vierkantjes.

Tips!

  1. Als je deze kruimelcake nóg lekkerder wil maken, kun je nog 100 gram grof gehakte witte chocolade door het cakebeslag mengen, lekker!

  2. Een compleet toetje van maken? Serveer de cake dan met een bolletje vanille-ijs.