Header_carpaccio bonbon_3840x1400.jpg
Diner

Carpaccio bonbons

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Laat de gelatine weken in koud water.

    Ingredienten_carpaccio bonbon_2400x1200.jpg
  2. Verwarm de melk en los de gelatine erin op.

  3. Hak de feta in een keukenmachine tot een fijne puree en meng met de melk en de Griekse yoghurt.

  4. Fruit de rode ui 1 minuut aan in de olijfolie.

  5. Voeg de oregano en geroosterde paprika toe en bak nog 3 minuten mee.

  6. Voeg de frambozenjam toe. Laat dit zachtjes tot half volume inkoken en laat daarna afkoelen.

  7. Leg 60 gram carpaccio (ongeveer een half pakje) op plasticfolie en duw voorzichtig, met de folie aan de onderkant, in een koffiekopje.

    Bereiding_carpaccio bonbon_2400x1200.jpg
  8. Schep er een lepel frambozensaus in en 3 eetlepels fetamousse.

  9. Leg er nog 30 gram carpaccio bovenop, draai voorzichtig de folie dicht en haal het pakketje uit het koffiekopje.

  10. Laat het ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.

  11. Serveer de carpaccio bonbon op een bedje van rucola en garneer met een scheutje olijfolie, pijnboompitten en versgeraspte Parmezaanse kaas.

Tip!

  1. Haal de carpaccio bonbons een half uur voor het serveren uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.