Amandeltaartje met zwarte kersenjam
Gebak

Amandeltaartje met zwarte kersenjam en frangipane

  • Bereidingstijd
    15 minuten
  • Porties
    8 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze bodem

  1. Doe de bloem, suiker, roomboter en een snuf zout in de keukenmachine. Laat draaien tot er een fijn kruimeldeeg ontstaat.
    Amandeltaartje met zwarte kersenjam
  2. Voeg de eidooier en 2 eetlepels koud water toe. Kneed met de keukenmachine tot een samenhangend deeg.
  3. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven ondertussen voor op 180°C.
  5. Verdeel de bol deeg in 8 gelijke hoeveelheden.
  6. Bestrooi je werkblad met bloem en rol de bollen deeg uit tot een dikte van zo’n 3 mm. Bekleed er nu de taartvormen mee.
  7. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg een stuk bakpapier op het deeg en verdeel hier je blinde vulling over.
  8. Bak de taartbodems 10 minuten. Verwijder de blinde vulling en bak nog eens 10 tot 13 minuten, tot de randen licht goudbruin kleuren.

Bereiding vulling

  1. Klop voor de frangipane de boter en basterdsuiker romig in de keukenmachine.
  2. Voeg het ei, amandelmeel en de bloem toe. Meng het geheel goed.
  3. Schep een eetlepel zwarte kersenjam op ieder taartje. Smeer goed uit en verdeel de frangipane erover.
  4. Bak de amandeltaartjes 30 tot 35 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.
  5. Laat de taartjes even afkoelen voor je ze serveert.

Tips!

  1. Bestrooi de taartjes voor het serveren nog met wat poedersuiker!
  2. Eet een lepel crème fraîche bij het amandeltaartje met zwarte kersenjam, voor een extra lekker fris element. Dat combineert goed met het zoete van de frangipane!
  3. Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Stefanie van Little Spoon.