Hero-Jam-Studio_Recept_Abrikozencake-met-jam
Gebak

Abrikozencake met jam

  • Bereidingstijd
    25 minuten
  • Porties
    12 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm eerst de oven voor op 160 graden en zorg dat de boter op kamertemperatuur is.
  2. Pak daarna de cakevorm erbij en besmeer de binnenkant met wat boter.
  3. Leg daar wat bakpapier overheen.
  4. Doe in een kom de rest van de boter en het suiker.
  5. Voeg daar een mespuntje zout aan toe en mix het tot een zachte geheel met een mixer.
  6. Voeg hier een voor een de eieren aan toe. Blijf tussen ieder ei door mixen!
  7. Wanneer het beslag glad is, kun je een klein laagje in de cakevorm gieten.
  8. Voeg er nu wat abrikozen aan toe en giet er weer wat beslag bij.
  9. Verdeel het grootste deel van de abrikozen en de rest van het beslag ook in de cakevorm.
  10. Leg op de top van de cake de laatste abrikozen om er een kunstig geheel van te maken.
  11. De cake mag 75 minuten in de oven, tot hij goudbruin wordt.
  12. Vlak voor de cake klaar is, verwarm je de abrikozenjam in een pannetje op het vuur of eventueel in de magnetron.
    Hero-Jam-Studio_Recept_Abrikozencake-met-jam
  13. Laat de cake daarna nog een minuut nog 15 afkoelen, voordat je hem uit de oven haalt.
  14. Tot slot is hij klaar om in plakjes te snijden en te serveren, eet smakelijk!

Tip!

  1. Vond je deze cake inderdaad verrukkelijk? Dan lust je de cupcakes met abrikozenjam vast ook heel graag!