Gebak
Abrikozencake met jam
Bereidingstijd
25 minutenPorties
12 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Verwarm eerst de oven voor op 160 graden en zorg dat de boter op kamertemperatuur is.
- Pak daarna de cakevorm erbij en besmeer de binnenkant met wat boter.
- Leg daar wat bakpapier overheen.
- Doe in een kom de rest van de boter en het suiker.
- Voeg daar een mespuntje zout aan toe en mix het tot een zachte geheel met een mixer.
- Voeg hier een voor een de eieren aan toe. Blijf tussen ieder ei door mixen!
- Wanneer het beslag glad is, kun je een klein laagje in de cakevorm gieten.
- Voeg er nu wat abrikozen aan toe en giet er weer wat beslag bij.
- Verdeel het grootste deel van de abrikozen en de rest van het beslag ook in de cakevorm.
- Leg op de top van de cake de laatste abrikozen om er een kunstig geheel van te maken.
- De cake mag 75 minuten in de oven, tot hij goudbruin wordt.
- Vlak voor de cake klaar is, verwarm je de abrikozenjam in een pannetje op het vuur of eventueel in de magnetron.
- Laat de cake daarna nog een minuut nog 15 afkoelen, voordat je hem uit de oven haalt.
- Tot slot is hij klaar om in plakjes te snijden en te serveren, eet smakelijk!
Tip!
- Vond je deze cake inderdaad verrukkelijk? Dan lust je de cupcakes met abrikozenjam vast ook heel graag!