Bewustwording

Bewustwording

Bewustwording is één van de drie belangrijke pijlers waar we ons op richten. Zonder de bijen geen bestuiving, en zonder bestuiving geen heerlijke appels, peren, aardbeien en andere overheerlijke fruit- en groentesoorten. Zonder de bij dus ook geen overheerlijke Hero jam, cassis of sap. Helaas is bijensterfte een groot probleem. Bijen gaan dood door parasieten, het gebruik van gif en te weinig bloeiende bloemen om van te eten.

De gezondheid van bijen

De bij wordt bedreigd. Over de hele wereld vindt een enorme bijensterfte plaats, ook in Nederland is dit een probleem. Natuurbeschermers, wetenschappers en imkers zijn bezorgd en op zoek naar oorzaken en preventieve maatregelen. Bijen kunnen worden geïmporteerd, maar hun bestuivingswerk niet. De cijfers maken het economische en ecologische belang van de bij duidelijk.

Bijen zijn onmisbaar

Ze brengen een belangrijke bijdrage aan het behoud en de biodiversiteit van veel groente en fruitsoorten. Je kunt je voorstellen dat ze van onschatbare waarde zijn. De grote verscheidenheid aan groenten- en fruitsoorten in de wereld is alleen mogelijk dankzij het onvermoeibare bestuivingswerk van de bij. Zo'n 80 procent van al onze gewassen zijn afhankelijk van bestuiving door bijen. De toename van de bijensterfte de afgelopen jaren is daarom een reden tot grote zorg. Ook voor Hero heeft deze bijensterfte direct impact: we verwerken per jaar maar liefst 65.000 ton fruit en er zijn 86 miljard bestuivingen nodig om alleen al in onze jaarlijkse aardbeienbehoeften te kunnen voorzien.

Honingraat

Honingraat