• Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen

Zoals veel bedrijven, heeft Hero Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel staan. Daarom neemt Hero verschillende initiatieven op het gebied van MVO, zoals het project Bee Careful, het aanbieden van Fairtrade sap en het gebruik van Rainforst Alliance gecertificeerde chocolade.

Bee Careful

Bee Careful is een internationaal initiatief van Hero, bedoeld om de gezondheid van bijen en de diversiteit van fruit te beschermen en te verbeteren. De honingbij is namelijk uitermate belangrijk voor de mensheid. Zo’n 80% van al onze gewassen zijn afhankelijk van bestuiving door bijen. De toename van de bijensterfte over de afgelopen jaren is daarom een reden tot grote zorg. Ook in Nederland willen we ons steentje bijdragen. Om die reden slaan we de handen ineen met Natuur & Milieu. Om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het belang van bijen en biodiversiteit ondersteunen we de bijensafari app. Als u hier meer over wilt weten, kunt u kijken op www.bee-careful.com. 

Fairtrade

Hero kiest voor een samenwerking met Max Havelaar om onze klanten te verzekeren van duurzaam geproduceerde honing. Tegelijkertijd helpen we boeren in ontwikkelingslanden een beter leven op te bouwen. 93% van uw gasten is bekend met het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade en hun strijd voor eerlijke handel, dus u zet hiermee gegarandeerd een kwalitatief product op tafel.

 

 

Rainforest Alliance

De chocolade in Hero hagelslag is namelijk Rian Forest Alliance gecertificeerd. De ‘Rain Forest Alliance’ is een internationaal keurmerk voor eerlijke handel. Rainforest Alliance is een keurmerk voor arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Een belangrijk criterium is bescherming van het regenwoud en het welzijn van arbeiders. Rainforest Alliance Certified producten zorgen op deze manier voor een betere wereld voor mens en milieu en daar helpt Hero graag aan mee!

 

 

 

 

Top