Warme bietensalade met gebakken eendenborst

Bereidingstijd: 30 min. bereidingstijd

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 200 ml Hero Cerise
  • 1000 gr eendenborst
  • 1000 gr gekookte rode bietjes
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 50 ml rode wijn azijn
  • 75 ml olijfolie

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Snijd de bieten in smalle parten.
3. Meng de bietjes met een heel klein beetje olijfolie en rooster deze in de oven in ca. 15 minuten, totdat ze een beetje krokant zijn.
4. Snijd van de eendenborst de huid kruislings in met een scherp mes.
5. Bak de eendenborst in een hete pan zonder vetstof aan 2 kanten bruin in z’n eigen vet.
6. Plaatst de eendenborst vervolgens 10 minuten in de oven bij de bietjes.
7. Snijd ondertussen de lente-uitjes in fijne ringetjes.
8. Meng de Hero Cerise, rode wijn azijn en de olijfolie.
9. Haal de bietjes uit de oven en laat deze 5 minuten afkoelen.
10. Meng  nu de lauwe bietjes met de gemaakt dressing en schep op een bord.
11. Snijd hierover de eendenborstfilet dun weg.
12. Garneer het geheel af met de lente-uitjes.