Vijgentaart met Hero Betuwe Bessensap Rode Bes

Bereidingstijd: 15 min. bereidingstijd
20 min. wachttijd

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 200 ml Betuwe Bessensap Rode Bes
  • 10 plakken bladerdeeg
  • 10 st verse vijgen
  • 50 gr Hero Honing
  • 2 el maïzena

Bereidingswijze

1. Meng 1 eetlepel van de Hero Betuwe Bessensap Rode Bes met de maïzena tot een papje.
2. Breng de rest van de Hero Rode Bessensap aan de kook met de Hero Honing.
3. Voeg de aangemaakte maïzena toe aan de kokende vloeistof.
4. Laat het geheel nog 1 minuutje op het vuur indikken.
5. Laat de saus een beetje afkoelen.
6. Snijd de vijgen in partjes.
7. Verwarm een oven voor op 170°C.
8. Steek uit het bladerdeeg met een grote steker rondjes van ca. 10 cm.
9. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
10. Smeer de binnenkant in met de saus van de Hero Betuwe Bessensap Rode Bes
11. Leg hierop de partjes van de vijgen.
12. Bak de taartjes 20 minuten gaar tot ze goudbruin zijn.