Taart met witte chocolade en aardbeien

Bereidingstijd: 35 min. bereidingstijd
4 uur wachttijd

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 500 g witte chocolade
  • 125 g suiker
  • 500 ml slagroom
  • 750 g verse aardbeien
  • 5 st eiwit
  • 5 blaadje(s) gelatine
  • 125 ml Tova aardbeiensaus

Bereidingswijze

  1. Los 2 blaadjes gelatine op in een bakje met water gedurende 5 minuten. Snijd de witten chocolade in kleine stukjes en doe in een schaal.
  2. Verhit de helft van de slagroom in een sauspan, giet dit vervolgens bij de witte chocolade en roer met spatel totdat de chocolade volledig is gesmolten. Voeg 3 blaadjes gelatine toe en laat afkoelen tot kamer temperatuur.
  3. Klopt de rest van de slagroom en meng met het afgekoelde chocolade/room mengsel. Klop in een separate kom de eiwitten stijf, voeg de suiker toe en klop nog 1 minuut. Voeg dit weer toe aan het chocolade/room mengsel met de helft van de aardbeien.
  4. Git het mengsel in 10 metalen ringen en plaats deze minimaar 2 tot 3 uur in de vriezer.
  5. Verhit de Tova aardbeiensaus en voeg hier 2 blaadjes gelatine toe met de rest van de aardbeien. Laat dit afkoelen tot kamer temperatuur.
  6. Haal de bevroren chocolade mousse uit de vormen en bestrijd met de aardbeiensaus.

Garneer eventueel met witte chocolade schaafsel of een takje munt.

Dit recept is natuurlijk ook erg lekker met ander rood fruit, maak het eens met verse frambozen en Tova frambozensaus.