Sandwich pulled pork met Hero Abrikozen Jam
Bekijk de benodigdheden
Ingrediënten
- 60 gr Hero Abrikozen Jam
- 2 el paprikapoeder
- 1 el kaneelpoeder
- 1 el cayenne peper
- 5 st gemalen kruidnagels
- 1 el uienpoeder
- 1 el koflookpoeder
- 1 el zout
- 50 gr rucola
- 10 st broodjes
- 2000 gr procureur
Keukenapparatuur
- BBQ
Bereidingswijze
Begin de avond van tevoren met de rub: meng alle ingrediënten in een kom. Wrijf het vlees goed in met het mengsel, pak het daarna in met huishoudfolie en leg het in de koelkast.
1. Stook de barbecue op tot ongeveer 100 °C. (Gebruik je een oven, dan kun je de oven op 100 °C zetten).
2. Als de barbecue op temperatuur is, leg je het vlees erop.
3. Steek een kernthermometer in het vlees. Voeg wat rookhout toe en sluit het deksel.
4. Ondertussen kun je de salade bereiden.
Tussendoor kun je eventueel nog rookhout toevoegen. Na 3 uur roken neemt het vlees geen rook meer op, dus dat is voldoende.
5. Als het vlees op 70 °C is haal je het van de barbecue, smeer je er naar eigen voorkeur nog wat Hero Abrikozen Jam op en pak je het stevig in met aluminium folie.
6. Leg het vlees terug op de barbecue en houd de thermometer erin, zodat je in de gaten kunt houden of het niet teveel door gaart.
7. Na een paar uur gaat de kerntemperatuur naar 85 °C: haal nu het vlees van de barbecue en pak het uit.
8. Laat het even afkoelen en trek het met twee vorken uit elkaar.
9. Serveer de pulled pork op een broodje met wat rucola en voeg naar smaak nog wat extra Hero Abrikozen Jam.