Rib-eye met geroosterde aardappels

Bereidingstijd: 30 min. bereidingstijd

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 300 gr Hero Zwarte Kersen Jam
  • 10 st rib-eye van ca 150 gram
  • 1500 gr charlotte aardappelen
  • 20 ml olijfolie
  • 4 st rode ui
  • 50 ml rode wijn azijn
  • 1 bak sakura cress

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Snijd de aardappelen in grove blokken.
3. Meng de aardappelen met een scheutje olijfolie, peper en zout.
4. Rooster de aardappeltjes gaar en goudbruin in ca 20 minuten.
5. Pel de ui en snijd deze in halve ringen.
6. Verwarm in een pan een scheutje olijfolie en bak hierin de rode ui ringen zacht.
7. Voeg nu de azijn en de Hero Zwarte Kersen Jam toe en verwarm het geheel nog 3 minuutjes door.
8. Bak de rib-eye gaar in een bakpan en trancheer deze dun.
9. Serveer met de chutney en de geroosterde aardappeltjes.
10. Garneer het geheel af met de sakura cress.