Kippendijen gestoofd in Hero Druivensap

Bereidingstijd: 20 min. bereidingstijd
1 uur wachttijd

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 1000 ml Hero Druivensap
  • 200 gr Hero Zwarte Kersen Jam
  • 10 st kippendijen
  • 2000 ml kippenfond
  • 5 st ui
  • 2000 gr paarse truffelaardappel
  • 100 ml olijfolie
  • 10 blaadje(s) laurier
  • 20 st peperkorrel zwart
  • 4 st kaneelstokken

Bereidingswijze

1. Verwarm een oven voor op 210°C.
2. Snijd de truffelaardappels in plakken van 2 cm dik.
3. Pel de rode uien en snijd deze in dikke halve ringen.
4. Meng in een ovenschaal de aardappels met de rode ui ringen en een scheutje olijfolie.
5. Smeer in een andere ovenschaal de kippendijen in met een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
6. Plaats beide ovenschalen 20 minuten in de oven, totdat alles goudbruin begint te worden.
7. Meng in een aparte bekken de kippenfond met het Hero Druivensap en de Hero Zwarte Kersen Jam.
8. Verdeel de aardappelen en uien over de kippenpoten en voeg de bouillon met de Hero Zwarte Kersen Jam en Hero Druivensap toe.
9. Steek de kaneel, laurier en peperkorrels tussen de bouten en plaats het geheel nog eens 45 minuten in een oven op 180°C. Begint het teveel te verkleuren, dek dan de schaal af met aluminiumfolie.
10. Controleer of de kip en de aardappels gaar zijn door ze in te duwen met een lepel.
11. Serveer de kippenbouten met de aardappel en de ui in een diep bord. Schep er een volle juslepel saus bij.