Kiphaasjes met courgettepasta en Hero Ananasjam

Bereidingstijd: 20 min. bereidingstijd
10 min. wachttijd

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 850 gr Hero Original Ananas Jam
  • 10 st kiphaasjes
  • 2 12 st limoen
  • 2 12 st rode peper
  • 2 12 st sjalot
  • 1000 gr courgette spaghetti
  • 2 12 tl sesamolie
  • 2 12 teentje(s) knoflook
  • 5 el rijstazijn

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C en zet water op om de courgettepasta in te bereiden.
2. Meng 2 eetlepels Hero Original Ananas Jam met 2 eetlepels olijfolie, om de kip te marineren. Voeg wat peper en zout toe en marineer de kip zo’n 10 minuten.
3. Snijd de rode peper en koriander fijn. Voeg het sjalotje er in snippers aan toe. Rasp vervolgens de schil van de limoen boven het bakje en knijp de limoen er zelf in uit.
4. Meng de overige Hero Original Ananas Jam uit de pot met dit geheel tot een chutney.
5. Bereid de courgettespaghetti en pak intussen de ciabatta erbij en om hem in plakjes te snijden. Besprenkel de plakjes met olijfolie en rooster het 10 minuten op 200 °C in de oven.
6. Begin nu aan de dressing: meng 2 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels rijstazijn, 1 theelepel sesamolie, fijngehakte knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe.
7. Meng de dressing voorzichtig door de courgette spaghetti. Grill de kiphaasjes in een grillpan op middenhoog vuur, 4 minuten aan iedere kant. Snijd daarna de kiphaasjes in stukjes, meng het door de pasta.
8. Serveer de pasta met het geroosterde brood en de chutney.