Kaasplankje met chutneys van Hero Jam en Hero appelstroop

Bereidingstijd: 20 min. bereidingstijd

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 12 st Bettine zachte geitenkaas
  • 2 12 st Tête de Moine
  • 2 12 st Gruyere
  • 2 12 st Brie de Meaux
  • voor de bosvruchtenchutney
  • 700 gr Hero Minder Zoet Bosvruchten Jam
  • 2 12 st rode ui
  • 1 14 gr roomboter
  • 5 el balsamicoazijn
  • 5 st kaneelstokjes
  • 5 st steranijs
  • voor de abrikozengemberchutney
  • 700 gr Hero Abrikozen Jam
  • 5 st sjalotjes
  • 37 12 gr gemberwortel
  • 5 el ciderazijn
  • voor de appelstroop
  • 100 gr Hero appelstroop

Bereidingswijze

 Bosvruchtenchutney
1. Pel en snipper de rode ui.
2. Verhit de boter in een sauspan en fruit de rode ui 2-3 minuten.

chutney stap 1
3. Voeg de Hero Minder Zoet bosvruchten Jam, balsamicoazijn, kaneelstokjes en steranijs toe en laat 10 minuten zachtjes trekken. Laat de chutney afkoelen en verwijder de specerijen.

Abrikozengemberchutney
1. Pel en snipper de sjalotjes. Schil en rasp de gemberwortel.

chutney stap 2

2. Meng de sjalotjes en gember met de Hero Abrikozen Jam en de ciderazijn.

chutney stap 3

Leg de kazen op een houten plank en serveer de chutneys, appelstroop en brood of crackers erbij.