Gezouten honingtaart met Hero Tova Caramel

Bereidingstijd: 30 min. bereidingstijd
45 min. wachttijd

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • bodem
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 165 gr roomboter
  • 35 gr ei
  • 135 gr basterd suiker
  • 1 snufje zout
  • vulling
  • 500 ml slagroom
  • 6 st eidooiers
  • 2 gr zout
  • 90 gr Hero Tova Dessertsaus Caramel
  • 50 gr Hero Honing
  • garnering
  • 1 el aalbessen
  • 1 snufje fleur de sel (grof zeezout)

Bereidingswijze

 

Bodem
1. Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht).
2. Meng het zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker en een snufje zout door elkaar.
3. Kneed de boter en het ei door het droge mengsel, en kneed dit tot een glad en soepel deeg.
4. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 30 cm bij 30 cm en 1cm dik.
5. Bekleed een vlaai vorm van ong. 25 cm diameter met het deeg, druk het goed in de randen.
6. Bak de bodem af voor 30 minuten in de oven.
7. Laat de bodem na het bakken afkoelen tot kamertemperatuur.

Vulling
1. Laat de oven aan staan op 170 graden hete lucht.
2. Meng de eidooiers en de slagroom in een pannetje en verwarm dit tot ong. 35 graden.
3. Voeg de karamel saus, zout en de honing door het eimengsel.
4. Verwarm dit geheel op gemiddeld vuur tot het mengsel licht is gedikt is.
5. Schenk het eimengsel in de voorgebakken bodem.
6. Bak de vulling af in de oven voor 15 minuten zodat de taart goudbruin kleurt en gaar wordt.
7. Snijd de taart in punten en garneer af met zeezout en aalbes.