Gegrilde entrecote met Hero Abrikozen Jam
Bereidingstijd:
30 min. bereidingstijd
Bekijk de benodigdheden
Ingrediënten
- 75 gr Hero Abrikozen Jam
- 1500 gr entrecote
- 2 1⁄2 el olijfolie
- 1 snufje peper en zout
- Keuze gebaseerd op seizoen
- 1000 gr gemengde paddenstoelen
- 2 1⁄2 st witte ui
- 2 1⁄2 teentje(s) knoflook
- 75 gr boter
- 5 st lente-ui
- 1000 gr kleine knolselderij
- 75 gr roomboter
- 7 1⁄2 dl kippenbouillon
- of hetzelfde aantal Hero Fairtrade Honing Cupjes 15G
- 5 el Hero Honing
Keukenapparatuur
- Grill of BBQ
Bereidingswijze
1. Maak de paddestoelen schoon.
2. Schil de knolselderij en snij deze in kleine stukjes.
3. De andere groenten mogen ook in kleine stukjes gesneden worden (knoflook en ui zeer fijn).
4. Doe de knoflook, ui en boter in een pan en fruit het ongeveer 3 minuten aan. Om het op smaak
te brengen, voeg peper en zout toe.
5. Bak de knolselderij in wat boter met kippenbouillon.
6. Voeg hier wat honing aan toe en wacht tot de bouillon helemaal verdampt is.
8. Haal alle groenten even van het vuur.
9. Grill de entrecote.
10. Als de entrecote aan twee kanten dichtgegrilld is, kun je hem insmeren met Hero Abrikozen Jam.
11. Warm de groenten op en bak de met jam ingesmeerde entrecote aan iedere kant nog 1 minuut.