Geglaceerde beenham met Zwarte Kersen Port saus

Bereidingstijd: 70 min. bereidingstijd

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 1500 gr beenham
  • voor de glazuur
  • 150 gr Hero Bosbessen Jam
  • 2 12 el balsamicoazijn
  • 1 snufje peper en zout
  • 35 gr bruine basterdsuiker
  • voor de portsaus
  • 190 gr Hero Zwarte Kersen Jam

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Snijd met een scherp mes een ruitjespatroon in de bovenkant van de beenham en leg de ham op een rooster. Plaats het rooster boven een met aluminiumfolie beklede bakplaat. Rooster de beenham 30 minuten in de oven.
3. Maak nu eerst de portsaus: Pel en snipper de sjalotjes. Pel en hak de knoflook fijn. Ris de naalden en blaadjes van de kruidentakjes en hak ze fijn.
4. Verhit de boter in een sauspan en fruit de sjalotjes tot ze glazig zijn.
5. Voeg de knoflook en kruiden toe en fruit nog 2 minuten.
6. Voeg de port toe en laat inkoken.
7. Voeg de Hero Zwarte Kersen Jam toe en verwarm kort. Let op: laat de jam niet koken!
8. Meng, voor de glazuur, in een kommetje de Hero Bosbessen Jam met balsamicoazijn en breng op smaak met zout en peper.
9. Bestrijk de beenham met de bosbessenglazuur en plaats de ham nog 5 minuten in de oven. Herhaal dit insmeren en 5 minuten roosteren 3 keer.
10. Zet dan de ovengrill aan en besmeer de beenham nogmaals met de glazuur en bestrooi met de basterdsuiker. Zet de beenham nog 5 minuten onder de ovengrill.
11. Verwarm vlak voor het serveren de portsaus. Snijd de ham aan tafel aan en serveer wat van de saus erbij.