Gamba spies met ananas
Bereidingstijd:
20 min. bereidingstijd
1 uur en 20 min. wachttijd
Bekijk de benodigdheden
Ingrediënten
- 40 st gamba’s 16/20 gepeld
- 1 st ananas
- 5 st rode paprika
- 20 ml witte wijn azijn
- 250 gr Hero Frambozen Jam
- 1 st lente ui
- 6 gr gerookte paprika poeder
- 10 gr knoflook fijngesneden
- 2 gr chili poeder
- 50 ml zonnebloem olie
- 10 gr zout
Keukenapparatuur
- grill of bbq
Bereidingswijze
1. Verwarm een grill of bbq.
2. Snijd de paprika in dunne repen.
3. Fruit de paprika reepjes kort aan en blus dit af met de azijn.
4. Schep de Hero Frambozen Jam door de paprikareepjes en laat dit nog 10 min zachtjes sudderen.
5. Meng voor de marinade de knoflook, paprikapoeder, chili en het zout.
6. Meng de marinade door de gamba’s en laat dit minimaal twee uur marineren.
7. Snijd de ananas in plakken van ongeveer 1,5 cm dik.
8. Steek rondjes van 2 cm uit deze plakken.
9. Rijg de gemarineerde gamba’s en de ananas om en om op een spies.
10. Grill de gamba spiesen gaar.
11. Serveer de gamba spiesen met de gemarineerde paprika en garneer met lente ui.