Creamy scones met Hero Minder Zoet Bosvruchten Jam

Bereidingstijd: 40 min. bereidingstijd
10 min. wachttijd

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 50 gr Hero Minder Zoet Bosvruchten Jam
  • 10 toefje(s) slagroom
  • 1 snufje bloem (om het aanrecht mee te bestrooien)
  • 500 gr zelfrijzend bakmeel
  • 75 gr ongezouten boter
  • 120 ml melk
  • 60 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 4 tl bakpoeder
  • 2 st ei

Bereidingswijze

1. meng de boter, de suiker, het bakpoeder en het zelfrijzend bakmeel met de mixer.
2. Voeg de melk en 1 logesklopt ei toe, totdat je mooi zacht deeg hebt.

3. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol hierop het deeg uit met behulp van een roller.
De ideale dikte voor het deeg is ongeveer 1,5 centimeter.
4. Steek vervolgens mooie rondjes uit het deeg en bestrijk deze met wat losgeklopt ei.
5. Verwarm de oven voor op 225 °C. Bekleed de bakplaat met het bakpapier en bak de rondjes in ongeveer 10 minuten lichtbruin en gaar.
6. Laat de scones even afkoelen en klop ondertussen de slagroom. Snijd ze voorzichtig open en serveer met de slagroom en Hero Minder Zoet Bosvruchten Jam.