Aardbeien taart
Bereidingstijd:
35 min. bereidingstijd
40 min. wachttijd
Gemiddeld
Bekijk de benodigdheden
Ingrediënten
- 6 st eieren
- 200 g patentbloem
- 200 g kristalsuiker
- 200 g verse aardbeien in plakjes gesneden
- 5 el Hero Aardbeien Jam
- 3 el poedersuiker
Keukenapparatuur
- Springvorm met een 22 cm diameter
- Wat bloem en boter om in te vetten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 Cº. Vet een springvorm in met boter en bestrooi met bloem.
- Klop de eieren in een grote kom, voeg suiker toe en mix totdat het volume is verdriedubbbeld.
- Zeef de bloem en voeg geleidelijk met een spatel toe aan het ei/suiker mengsel.
- Voorzichtig toevoegen is belangrijk om zoveel mogelijk luchtigheid in het mengsel te behouden.
- Doe het mengsel in de bakvorm en bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Als de taart bruin begint te kleuren, test dan met een sateprikker of de taart gaar is.
- Haal de taart uit de oven, laat 20 minuten afkoelen en haal dan voorzichtig uit de springvorm.
- Laat de taart volledig afkoelen en snijd horizontaal door midden met een groot kartelmes. Besmeer de ene helft met Hero Aardbeien jam en beleg met gesneden plakjes aardbei. Houd een paar plakjes aardbei apart.
- Leg de andere helft van de taart hierboven op en garneer met poedersuiker en de overgebleven plakjes aardbei.