Italiaanse bol met zoetzuur gegrilde groente
Bekijk de benodigdheden
Ingrediënten
- 125 gr Hero Gastronomique Vier-Vruchten Jam
- 10 st Italiaanse bol
- 1 st courgette
- 1⁄2 st aubergine
- 2 1⁄2 st rode paprika
- 5 el olijfolie
- 75 ml dragonazijn
- 5 takje(s) dragon
- 100 gr rucola
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 °c.
2. Maak je gebruik van verse Italiaanse bollen, dan kun je meteen aan de slag met het beleg. Wanneer je Italiaanse diepvries afbakbollen gebruikt, ontdooi ze dan eerst.
3. Snijd de aubergine en courgette in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
4. De paprika kun je in 5 grove stukken snijden.
5. Besprenkel ze daarna met olijfolie en wat peper en zout.
6. Om de groente te grillen, kun je zowel een barbecue als een grillpan gebruiken. Zolang er maar een mooi grillstreepje ontstaat.
7. Doe de Hero Vier-Vruchten Jam in een kom en voeg daar twee eetlepels water aan toe.
8. Meng het met 30 ml dragonazijn voor een verrassend effect.
9. Als deze saus klaar is, kun je het gebruiken om de groente te marineren.
10.Snijd vervolgens de blaadjes van de dragon fijn en voeg dit toe aan de gemarineerde groente.
11.Bak de afbakbroodjes volgens verpakking tot ze goudbruin zijn, de verse broodjes hoeven maar heel kort in de oven.
12.Snijd de broodjes open en beleg ze met de gemarineerde groeten en wat rucola.