Komkommer-appelgazpacho gambaspiesje
Bereidingstijd:
15 min. bereidingstijd
1 uur wachttijd
Bekijk de benodigdheden
Ingrediënten
- 750 ml Hero Appelsap
- 10 st gamba's zonder schil
- 2 st komkommer
- 1 st groene paprika
- 1 st limoen
- 10 takje(s) dille
- 3 1⁄2 teentje(s) knoflook
- 40 ml witte wijnazijn
- 1 el olijfolie
- 3 el goede extra vergine olijfolie
- 1 el Hero Honing
- 8 gr verse bladpeterselie
- 1 snufje zout
- 1 tl Tabasco naar smaak
Bereidingswijze
1. Verwijder de kern van groene paprika.
2. Pel de knoflookteentjes, hak 3 teentjes fijn voor de marinade.
3. Blender de paprika, komkommer, half teentje knoflook, sap van de limoen, bladpeterselie en witte wijn azijn tot een gladde massa.
4. Voeg nu de Hero Appelsap, wat zout en de tabasco naar smaak toe en meng dit goed door
5. Laat het geheel goed koelen.
6. Marineer de gamba’s 1 uur in de marinade van honing, olijfolie en fijngehakte knoflook.
7. Prik een gamba aan een prikker en bak de gamba kort in een hete pan.
8. Schenk de gazpacho in leuke kommetjes en garneer af met een takje dille.
9. Leg op of naast elk kommetje een lauwwarme gamba-spies.