• Hero Zwarte Bessen uit Zeeland

Hero Zwarte Bessen uit Zeeland

Zeeuwse zwarte bessen, een mooier streekproduct kun je niet hebben

 
 

Dit is een artikel uit juli 2017.

Het oogstseizoen voor de zwarte bessen is weer in volle gang. Een mooi moment om naar Zeeland af te reizen en te zien hoe de zwarte bessen, die gebruikt worden voor Hero Cassis, erbij staan.

Een kleine delegatie van Hero collega’s werd zeer hartelijk ontvangen bij de boer en boerin thuis. Daarna werd het tijd om naar de zwarte bessenvelden te gaan.

Er werd volop geplukt voor Hero en de oogst loopt tot dusver erg goed. En dankzij de warmte van de laatste tijd wordt het fruit nog zoeter.

Vanzelfsprekend hebben de Hero collega’s de bessen ook geproefd. Hun conclusie: de bessen zijn dit jaar inderdaad weer erg lekker, wat perfect is voor onze heerlijke Cassis.

 

De boeren zijn er heel trots op dat ze aan Hero mogen leveren en laten dat graag aan alle toeristen in Zeeland weten tijdens open dagen. 

Hero ‘THE ORIGINAL’ Cassis is een oer-Hollands product dat al sinds 1938 door Hero wordt gemaakt. Een echte klassieker dus, en misschien wel het bekendste Hero-product. Net als in 1938 komen de zwarte bessen voor Hero Cassis nog steeds van de vruchtbare Zeeuwse kleigrond (Heinkenszand en Lewedorp). Na de oogst worden ze ontsteeld, gekneusd en geperst. Daarna wordt een gedeelte van de bessen onderworpen aan een natuurlijk gistingsproces (fermentatie) waarbij verborgen geur- en smaakcomponenten vrij komen. Hieraan dankt Hero ‘THE ORIGINAL’ cassis haar volle, ronde smaak

 

 

 

 
Hero Zwarte Bessen uit Zeeland
Top