• Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen

Zoals veel bedrijven, heeft Hero Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in het vaandel staan. Daarom neemt Hero verschillende initiatieven op het gebied van MVO, zoals het project Bee Careful, het aanbieden van Fairtrade sap en het gebruik van UTZ gecertificeerde chocolade.

UTZ Certified

De chocolade in Tova chocolade is namelijk UTZ gecertificeerd. ‘UTZ Certified’ is een internationaal keurmerk voor eerlijke handel. De boeren die meedoen krijgen een eerlijke prijs voor hun producten zodat zij en hun arbeiders een beter inkomen hebben. Bovendien leren ze betere landbouwmethodes kennen, waardoor ze bijvoorbeeld minder bestrijdingsmiddelen gebruiken. UTZ Certified producten zorgen op deze manier voor een betere wereld voor mens en milieu en daar helpt Hero graag aan mee!

 

Bee Careful

Bee Careful is een internationaal initiatief van Hero, bedoeld om de gezondheid van bijen en de diversiteit van fruit te beschermen en te verbeteren. De honingbij is namelijk uitermate belangrijk voor de mensheid. Zo’n 80% van al onze gewassen zijn afhankelijk van bestuiving door bijen. De toename van de bijensterfte over de afgelopen jaren is daarom een reden tot grote zorg. Ook in Nederland willen we ons steentje bijdragen. Om die reden slaan we de handen ineen met Natuur & Milieu. Om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het belang van bijen en biodiversiteit ondersteunen we de bijensafari app. Als u hier meer over wilt weten, kunt u kijken op www.bee-careful.com. 

Top