Chef-kok

Empanada’s gevuld met gehakt, paprika en aardappel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Makkelijk60 min. bereiden20 min. in de oven

Zoek je nog een bezigheid voor de zondagmiddag? Wat dacht je van Empanada’s maken! Dat zijn van die Spaanse gevulde deegpakketjes. Helemaal lente.

Als de pakketjes afgekoeld zijn kunnen ze zo de diepvries in. Is je kleine nog niet toe aan vast eten? Ze proeven net zo lekker als je ze voor jezelf maakt. Tomatensalade erbij en klaar is kees. Stiekem hebben we nog een tip voor de zondag: maak vast meer gerechten van dit menu en jawel, bewaar die ook al in de vriezer!

Ingrediënten

Voor 6 personen
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel gemalen piment (of anders kaneel met nootmuskaat)
  • 1 theelepel chilipoeder (optioneel)
  • 1 uitje, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 rode paprika in kleine blokjes
  • 1 groene paprika in kleine blokjes
  • 2 vastkokende aardappels in kleine blokjes
  • 3 eetlepels kruidenmengsel
  • 125 ml crème fraîche
  •  Eventueel een scheut Tabasco en/of Chipotlesaus
  • 2 pakjes bladerdeeg
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 ei

Bereiding

  1. Maak het kruidenmengsel door alle kruiden te mengen.
  2. Doe de aardappelblokjes in de pan. Zorg dat ze goed onder water staan.
  3. Breng aan de kook. Laat drie minuutjes koken en giet af.
  4. Verhit de zonnebloemolie in ene koekenpan. Fruit de knoflook en het uitje zachtjes, ongeveer 3 minuutjes. Doe de blokjes paprika erbij en bak twee minuutjes mee. Voeg het gehakt toe en bak tot het mooi geruld is. Nu kunnen de aardappelblokjes, het kruidenmengsel, de tomatenpuree en de crème fraîche erbij. Laat nog vijf minuten pruttelen en breng op smaak met zout, peper en tabasco (als je wilt).
  5. Zet het mengsel meteen weg op een koele plek.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C.
  7. Haal de deegplakjes uit de vriezer. Laat ze iets ontdooien.
  8. Schep in het midden van ieder plakje, twee eetlepels van de vulling. Maak met je wijsvinger de randjes van het deeg een beetje nat met water. Vouw het plakje nu dicht en druk de randjes goed aan en rol ze iets om.
  9. Leg de pakketjes op een bakplaat bekleed ze met bakpapier.
  10. Kluts het ei in een bakje. Bestrijk met een kwastje de empanada’s met ei.
    Zet de empanada’s (je hebt genoeg voor 15 stuks) ongeveer 20 minuten in de oven.

Tip: Je kunt ook twee keer zo veel van het kruidenmengsel maken en bewaren in een leuk kruidenpotje van vroeger. Lekker om stukjes kip, paprika en courgette in te bakken!