Chef-kok

Gevulde minestronesoep

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4.00
Loading...
Makkelijk40 min. bereiden

Maandag is geen dag voor veel poespas. Zet een lekker soepje op tafel en je begint de week helemaal schijf van vijf-proof. Met lekker buikspek zodat niemand iets te knorren heeft.

Ingrediënten

Voor 12 personen
  • 250 gram gerookt buikspek (liefst aan één stuk)
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 2 liter runderbouillon
  • 1 stuk rode ui
  • 4 stuks wortels
  • 4 stuks bleekselderij
  • 3 stuks kleine prei
  • 150 gram savooiekool of halve Chinese kool
  • 100 gram spagetti

Bereiding

  1. Snij het spek in kleine blokjes. Snipper de ui. Snij de wortel in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakjes, net als de bleekselderij.
  2. Verhit de olie in de pan. Voeg eerst het spek toe. Laat dit vijf minuten licht krokant bakken. Doe de ui, wortel en bleekselderij erbij. Bak nog zo’n vijf minuten, terwijl je goed blijft omscheppen.
  3. Doe de tomatenblokjes en de bouillon bij het spek en de groenten in de pan.
  4. Breng aan de kook en laat op een matig vuurtje 15 minuten koken.
  5. Snij in de tussentijd de prei: haal het donkere groen en de onderkant van de prei, en verwijder het buitenste blad. Snij in de lengte doormidden en vervolgens in dunne ringetjes. Doe ze in het vergiet en spoel goed af, want blijft altijd wel wat zand achter.
  6. Snij de kool in dunne repen.
  7. Breek de spaghetti in vijven en voeg kooktijd (15 minuten) toe aan de soep.
  8. Voeg ook de prei en kool toe.
  9. Laat de soep nog 10 minuten koken tot de pasta gaar is.
  10. Schep op en strooi er eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas over en versgemalen zwarte peper.

Tip: Maak er gezellig rommeltje van met stokbrood en kruidenboter!

Fredolien en Frederieke van Wat de Pot Schaft in Doorn maken lekker en verantwoord eten wat je in een handomdraai op tafel zet. Ook zijn ze allebei mama.

Wat is de favo soep van jouw kritische kleine eter? Laat het ons weten in de comments.