Chef-kok

Lasagne met courgette en spinazie

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4.00
Loading...
Gemiddeld40 min. bereiden30 min. wachten

Maak ‘m in het weekend en vries in, dan zet je ‘m dinsdag in een handomdraai op tafel. De courgette en spinazie zijn goed verstopt, dus grote kans dat je je kleine twee keer mag opscheppen.

Ingrediënten

  • 3 stuks courgettes
  • 600 gram spinazie
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 500 gram ricotta
  • 200 gram parmezaanse kaas geraspt
  • 250 ml room
  • 250 ml groentebouillon, afgekoeld tot kamertemperatuur
  • 250 gram gedroogde tomaatjes met olie, fijngehakt
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 snufje zout en peper
  • 1 pak verse lasagnebladen

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Mix de ricotta goed met de room en de groentebouillon en voeg zout en peper naar smaak toe.

3. Meng de parmezaanse kaas met de gewone geraspte kaas.

4. Snij de courgette in plakken van een halve centimeter en meng hier de oregano door.

5. Fruit de spinazie samen met de fijngeperste knoflook in een koekenpan. Laat de spinazie  daarna ongeveer 5 minuten uitlekken in een vergiet.

6. Maak nu de lasagne in de ovenschaal. verdeel als eerste 1/3 laag ricotta-mengsel over de bodem van de schaal. Leg daar naast elkaar de plakken courgette op. Strooi hier 100 gram van de geraspte kaas op. Bedek met een laag lasagnebladen. Leg op de lasagnebladen de fijngehakte gedroogde tomaatjes en de spinazie en weer 100 gram van de geraspte kaas. Nu weer een laag lasagnebladen. Vervolgens leg je hier weer 1/3 laag ricotta-mengsel op samen met de courgette. Strooi er weer 100 gram geraspte kaas op. Bedek deze laag met de laatste laag lasagnebladen. Op deze laatste laag doe je nog de overgebleven ricotta-mengsel. Deze bedek je royaal met de overgebleven geraspte kaas.

7. Zet de lasagne 25 minuten in de oven totdat de lasagnebladen zacht zijn (even inprikken met een keukenmes) en de bovenkant  een mooie bruine laag heeft.

Hoe bevielen de groenten (bij je kleine)? Laat het ons weten in de comments.