Chef-kok

Milde curry van zoete aardappel, linzen en quinoa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 3.00
Loading...
Makkelijk30 min. bereiden35 min. wachten

Zoete aardappel is altijd lekker, want: zoet. En met de linzen en quinoa kun je dit gerecht ook gerust nog laat op de bank eten. De rest kan linea recta de vriezer in. En je koter, eet die zulke gekke granen wel? Ah joh, niemand heeft het door.

Ingrediënten

Voor 6 personen
  • 3 theelepels fenegriek (of kerrie)
  • 3 theelepels gemalen venkelzaad
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 1 stuks rode ui
  • 2 teentjes knoflook, fijngeperst
  • 8 theelepels kruidenmengsel
  • 4 stukjes middelgrote zoete aardappels, in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm
  • 150 gram rode linzen, ongekookt
  • 1 liter groentebouillon
  • 500 ml kokosmelk
  • 200 ml quinoa
  • 4 theelepels tomatenpuree
  • 75 gram doperwtjes
  • 50 ml zonnebloemolie

Bereiding

1. Verwarm de olie op een matig vuurtje in de pan.

2. Voeg de ui en de knoflook toe. Laat een paar minuutjes zachtjes fruiten, zonder dat ze bruin worden.

3. Doe het kruidenmengsel en de linzen bij de ui in de pan en bak heel kort mee.

4. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de bouillon en de kokosmelk toe. Roer goed door en laat zachtjes aan de kook komen.

5. Na vijf minuutjes kunnen de blokjes zoete aardappel erbij.

6. Wacht tien minuten en roer de quinoa en doperwtjes erdoor.

7. Laat nu nog tien minuten koken en proef dan of alles gaar en op smaak is. Laat eventueel nog een paar minuten langer pruttelen en voeg eventueel nog wat meer kruidenmengsel, peper en zout toe.

Tip: Deze curry is lekker met verse koriander, fijngesnipperde bosui en een schepje Griekse yoghurt. Ga je er helemaal voor dan kun je er nog naanbrood bij doen (krijg je gewoon in de supermarkt).

Hoe was jouw zoete aardappelcurry? Laat het ons weten in de comments!