Ook zichzelf Papa met baby

Hoe maak je het jezelf makkelijker: leuke tips voor alle ouders!

Een drukke baan, een leuk sociaal leven, een relatie, luiers verschonen, de crèche, hapjes maken, nog even langs de kinderboerderij en de hond uitlaten. Soms is het lastig om alle ballen hoog te houden. Met al die drukte (en misschien nog wel slapeloze nachten) kan iedereen af en toe wel wat hulp gebruiken. Daarom onze tips om het jezelf nét iets makkelijker te maken!

Voorbereiding is alles

Door alles goed te plannen, voorkom je dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan. Zorg dat je altijd een tas klaar hebt staan om de deur uit te gaan. Een setje schone kleren, luiers, billendoekjes, een kant en klaar hapje of een kleine snack is altijd fijn om snel te kunnen pakken.

Even een dagje niet…

Heb je de mogelijkheid om af en toe een oppas in te schakelen? Doen! Dat dagje bij opa en oma, een avondje bij de oppas of een middag naar de crèche: een heerlijk moment om even tijd voor jezelf te nemen. Ga iets leuks doen met je lief of neem het er even van en douche langer dan 2 minuten en 4 seconden. Pure verwennerij!

“En je hoeft niet te dealen met de peuterpuberteit in gangpad 7…”

Boodschappen tot op de deurmat!

Ideaal, weer een to-do minder op je lijstje! En je hoeft niet te dealen met de peuterpuberteit in gangpad 7… Maak een boodschappenlijstje, bestel je boodschappen voor 10 uur ’s avonds online bij PicNic en krijg alles de volgende dag gratis thuis afgeleverd! Ideaal als je bijvoorbeeld nog bananen, brood of opvolgmelk nodig hebt! Zo kun je mooi nog even een boekje voorlezen of stofzuigen in plaats van boodschappen doen.

Spelletjes spelen

Smartphones!

Soms is je smartphone je absolute redder in nood… Weet je iets niet zeker, ben je op zoek naar inspiratie of wil je gewoon even lekker niks? Dan is die telefoon toch wel echt even fijn. Lekkere recepten om te koken, leuke spelletjes om te doen met je kleine of tips rondom voeding zijn zo gevonden.

Lekker uit eten

Ga je binnenkort uit eten en gaat je kleine smurf mee? Zorg dan dat je altijd dat leuke spelletje of fijne kleurboek met kleurpotloden bij je hebt. Zo kun jij rustig zitten en hoeft je boef zich niet te vervelen. Ook leuk? Zoek een gezellig kindvriendelijk restaurant uit! Denk aan een lekker kindermenu, een fijne speeltuin of een overzichtelijk terras. Ideaal!

Een extra handje

Hulp in het huishouden: voor sommigen geweldig, anderen doen het liever zelf. Je kunt het natuurlijk op allerlei manieren invullen! Of er nou iemand komt om je hele huis te poetsen, iemand die helpt met de was en het strijken (want al die vlekken waar niemand precies van weet hoe ze ontstaan zorgen nou eenmaal voor veel was..) of misschien iemand die af en toe kookt: het kan allemaal!

Nee zeggen…

Voor sommigen een uitdaging, maar absoluut de ultieme tip: zeg af en toe ‘nee’. Het mag echt en iedereen zal begrijpen dat je soms even niet kan (of wil). Op die manier hou je lekker wat tijd over voor jezelf, je partner of je gezin. Heerlijk. Want ook al wil je het jezelf af en toe net wat makkelijker maken: daar kun je toch geen genoeg van krijgen?

 

PicNic

Lijkt het je fijn om je boodschappen thuis te laten bezorgen? Neem dan eens een kijkje in de app van PicNic! Het wordt ook allemaal nog een beetje makkelijker als je kind goed eet… Ook lekker? Weer een keer een goede nachtrust! Maar wanneer kun je die eigenlijk verwachten? Lees hier alles over doorslapen.